Biroul de arhitectura AWstudio a fost infiintat in anul 2009, iar echipa de arhitecti ii are in componenta pe Mihai Neagu, Bogdan Stefan si Nicolae Seltea. In afara de proiectarea de locuinte – spatii private/ spatii mixte/ spatii urbane -, biroul se ocupam si de amenajari interioare.
AW Studio integreaza toate tipurile de servicii care tin de domeniul proiectarii, pentru a oferi un produs complet care porneste de la analiza la nivel urban si continua prin intocmirea documentatiilor pentru obtinerea certificatului de urbanism, a avizelor, a autorizatiei de construire. Spatiul interior va fi studiat impreuna cu beneficiarul si apoi va fi realizat proiectul de amenajare interioara pentru a obtine maximul de functionalitate si confort, astfel incat clientul sa se aleaga cu locuinta mult visata.
Colaboreaza pe partea de urbanism cu Gabriela Vasilescu, pe cea de rezistenta cu Bratu Florentin si Micu Bogdan, pe partea de instalatii sanitare cu Valentin Armeanu, pe cea de instalatii termice cu Alina Armeanu si pe partea de instalatii electrice cu Dan Patenteu.
AWstudio are ca obiectiv principal proiectarea de arhitectura si transpunerea acesteia intr-un spatiu real, in vederea crearii unei simbioze intre arta arhitecturala si mediul inconjurator, prin armonizarea lor intr-un tot unitar, tinand cont de echilibrul functional – tehnic – estetic.”
|ntr-o discutie extrem de interesanta cu arhitectul Mihai Neagu, aflam ca motivul din care au ales aceasta meserie tine de diversitatea optiunilor de exprimare a creativitatii. Mai mult, directia a fost bine definita de la o varsta destul de frageda, ceea ce il determina pe arhitect sa nu poata numi o alta profesie pe care ar fi ales-o. “Probabil tot ceva in zona creatiei sau a cercetarii” este tot ce ne poate spune.
Despre starea arhitecturii in Romania are insa opinii foarte clare si perfect justificate. Mihai Neagu este de parere ca referitor la calitatea arhitecturii de la noi nu tine, din nefericire, strict de arhitect, ci este influentata de respectarea proiectului si calitatea lucrarilor de executie. Un factor decisiv este mentalitatea beneficiarului, el fiind cel care impune tema de proiectare si imprima astfel o directie in elaborarea proiectului.
De altfel, Mihai Neagu este convins ca rolul arhitectului include si educarea clientului. Rezultatul final trebuie sa se exprime in proiectul dorit de beneficiar care este firesc sa contina, in acelasi timp, si amprenta proiectantului.
Oarecum optimist privind soarta arhitecturii romanesti, tine sa ne semnaleze o crestere calitativa in ultima perioada, crestere pe care o pune pe seama aparitiei multor birouri tinere. Acestea aduc un plus pe piata constructiilor. Tocmai de aceea, lui Mihai Neagu ii este greu sa numeasca un proiect favorit. Cu toate astea, enumera cateva, printre care se afla Muzeului Pietrei Craiului – Zarnesti (arh. Mihai Nuta), Casa unifamiliala a arhitectului Bogdan Babici) , Imobilul de locuinte al Biroului de proiectare SYAA.
De altfel, Mihai Neagu incurajeaza organizarea si participarea arhitectilor romani la diferite concursi de gen, considerand ca acestea stimuleaza concurenta in bransa si au astfel ca rezultat direct cresterea calitatii proiectelor de arhitectura.